On syytä, että ihmiset eri puolilta maailmaa parvenevat New Yorkiin: ihmiset, urat ja kaduiden yleinen “buzz” tekevät siitä paikkansa kuin mikään muu. Mutta valojen kaupunki piilottaa myös vähän pimeyttä.

Kohti kaupungin pohjoispäätä, joka sijaitsee joen tuloaukossa, on saari. Ne, jotka ovat tarpeeksi rohkeita menemään sinne, kuvaavat matkaa vähemmässä seikkailussa ja pitävät mielekkäämpiä tilannekuvia varjoisasta menneisyydestä. Kun näet nämä häikäisevät valokuvat siitä, ymmärrät miksi – ja värisäät istuimessasi!

Kun ajattelet New York Cityä, ajattelet, että rakennukset katoavat taivaaseen, kaupungit kadut täynnä monimuotoisuutta ja valot vilkkuvat kaikkina yönä. Se on kaupunki, jossa unelmia tehdään – se on maagista.

Asukkaat ja turistit eivät tiedä, että Manhattanin rannoilla on jotain pimeää. Se sijaitsee East-joella, joka on ollut meriliikenteessä täynnä kaupungin päärannikkoa ja satamaa.

Nykyään 16 meripeninkulman pituinen joki on paljon vähemmän matkustanut, ja mitä jäljellä on kerran elävän vesiväylän aaveet. Pohjoisessa sisääntulossa on salaperäinen paikka.

Kannattamattomat kaupungit

Siellä on saari, joka on hylätty yli viisi vuosikymmentä. Luonto on syönyt hitaasti rakenteita, jotka käyttivät vuosittain tuhansia ihmisiä.

Salaperäinen saari on nimeltään North Brother Island, ja vuonna 1885 Riverside Hospital käytti saarta karanteeniin ja hoitamaan isorokkoa sairastavia potilaita. Saaresta oli vain yksi tie.

Niin kauan kuin olit tarttuva, olit pakko jäädä sairaalaan. Jos et olisi parantunut, vietätte loput elämästäsi – ja koko iankaikkisuuden. Potilaiden jäännösten oli oltava haudattu siellä.

Nyt paikka on tyhjä, mutta sen aaveet. Viiniköynnökset ulottuvat rakennusten sivuille ja kuluttavat yli 20 hehtaarin suuruisia levitettyjä tiilirakenteita. Ikkunat ovat murskattuja sekä viiniköynnöksillä että ei-toivotuilla kävijöillä.

Reddit

Ainoa tapa käydä saarella on saada selkeä lupa Parks-osastolta. He antavat yleensä luvan vain tutkimusta tekeville ihmisille, ja sitten hanke on itsessään hanke…

Carl Glassman / Tribeca Trib

Saarella ei ole telakoita tai satamia, joten se on haaste. Sinun täytyy ottaa pieni moottorivene tai soutuvene ja lähinnä ranta itse, jotta voit astua jalkaan sen rannoilla. Mutta se ei ole lopettanut pelottomia tutkijoita vierailemasta vuosien varrella.

Richard Nickel Jr.

Saaren syrjäisen ja käsittämättömän luonteen takia ei ole paljon vandalismin vaikutusta, mutta ihmiset ovat tehneet tunnuksensa yön alla, hyödyntäen mahdollisimman paljon paikan hirvittävää mainetta.

Reivax Washington, DC, USA

Sieltä löytyy esimerkiksi tämä pahaenteinen kirjoitus, jossa lukee: ”Auta minua. Minua pidetään täällä vastoin tahtoani. ”On epäselvää, onko tämä vain ilkivalta tai huuto apua ajasta, jolloin saari oli asuttu.

Richard Nickel Jr.

Lukemattomat tummat tarinat ryöstävät saaren, ja jokaisen tarinan ja jokaisen laittoman vierailun myötä tarinat lisääntyvät edelleen – ja jokainen pitää sinut yöllä. Ota tämä traaginen onnettomuus…

15. kesäkuuta 1904 PS Slocum, sivuvaunun matkustaja-alus, isännöi venematkan Pyhän Markuksen evankelis-luterilaiselle kirkolle. Mikä oli tarkoitus olla hauska ja rentouttava päivä, kun he purjehtivat New Yorkista Long Islandin pohjoisrannalle, muuttuivat painajaiseksi.

Aluksella puhkesi tulipalo. Se levisi nopeasti koko veneen. Sen sijaan, että kääntyisit takaisin satamaan, kapteeni William Henry Van Schaick meni kohti pohjoisveliä.

Monet matkustajat eivät voineet uida pakenemaan veneen tulvana – se oli joko hukkunut tai palanut. Ainoastaan 321 matkustajaa 1.358: sta aluksella pysyi. Jälkeenpäin satoja ruumiita pestiin pohjoisen veli-saaren rannoille.

Tarvitsetko toisen saaren legendan? Koska North Brother Island työskenteli niin hyvin, että se sisälsi isorokkoa, he laajentivat karanteenitiloja myös muihin sairauksiin – kuten lavantauti…

Mary Mallon, AKA Typhoid Mary oli kokki New Yorkissa ja sairauden oireeton kantaja, mikä tarkoittaa, että Mary vei taudin sisälle, mutta se ei koskaan tartuttanut häntä.

Myrkyllinen kuume on supistunut saastuneen ruoan tai veden nauttimisesta, ja tauti tuntui seuranneen Mariaa koko ruoanlaittoonsa vuosien varrella. Tutkija tuli epäilyttäväksi ja käynnisti tutkimuksen.

Uskottiin, että hän tarttui yli 50 eri ihmiseen, joista kolme kuoli. Hänet pakotettiin väkisin Pohjois-Brotherin saarelle, jossa hän asui erillään kolme vuotta. Hänet vapautettiin myöhemmin yhdellä yksinkertaisella säännöllä: ei ruoanlaittoa!

Mutta Maria ei kuunnellut. Hän muutti nimensä ja jatkoi työtä kokinaan. Tapahtumia esiintyi, mutta hän muutti vain seuraavaan työhön. Hän pystyi pitämään sen viiden vuoden ajan, kunnes hän sai lopulta kiinni ja joutui palaamaan Pohjois-Brotherin saarelle.

Hän vietti seuraavan 23 vuoden elämänsä tällä saarella. Hän kieltäytyi antamasta heille sappirakonsa, mikä on sairauden elämä, koska hän ei uskonut olevansa sairauden kantaja. Hänestä tuli kuuluisa vankina, mutta hän oli huolimaton ja uhkaa kaupunkia.

Vuonna 1932 hänellä oli aivohalvaus, joka jätti hänet täysin halvaantumaan. Hän vietti seuraavat kuusi vuotta sängyssä, kunnes hän supistui keuhkokuumeeseen. Hän oli liian heikko taistelemaan ja hukkui vuonna 1938.

Kun sairaala sulki ovensa, tiloja käytettiin surullisena ja julmana huumeiden kuntoutuskeskuksena. Huumeiden väärinkäyttäjät lukittiin soluihin vain patjalla ja jätesäiliöllä. Jotkut selviytyivät, toiset eivät.

Richard Nickel Jr.

Lopulta kuntoutuskeskus sulki myös ovensa, ja saari hylättiin vuonna 1963. Kaikki jäi paikalleen, mutta kaikki jäljellä olevat rakennukset ja muut esineet on sen jälkeen palautettu luontoon.

Vierailijat ovat ilmoittaneet kuulevansa outoja ääniä, nähdäkseen toimintahäiriöitä elektroniikassa ja tuntemalla tunteita koskettamisesta kaupunkien etsinnän aikana. Toiset muistuttavat tunne ylivoimaisesta kurjuuden tunteesta, kun he kulkivat purjehduksen läpi.

Se, mitä tulevaisuudessa on Pohjois-Brotherin saarelle, on vielä tuntematon, mutta nyt se jatkuu heikentävän ja murenevan maahan, jättäen vain salaisuuksia ja aaveita, jotka ovat todellisia ja kuvitellut, sen jälkeen.